maandag 23 november 2015

AvroTros Nieuwsshow over 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

Op zaterdag 21 november 2015 interviewde AvroTros Nieuwsshow psycholoog Bob van der Meer, over het pleidooi om pesten op het werk in het wetboek op te nemen.


URL naar uitzending AvroTros Nieuwsshow 21 nov 2015
'Stop pesten op het werk!' (audio)
http://www.radio1.nl/item/328772-Stop%20pesten%20op%20het%20werk!.html

Citaat:
"De gevolgen zijn vaak ernstig.... Depressie, eetstoornissen, post traumatische stressstoornis, burn-out en zelfs zelfmoord komt voor als gevolg van pesten op de werkvloer. De aandacht voor pesten op scholen is groot. Ook is er steeds meer ook voor dit gedrag op het werk. Maar dit is nog lang niet genoeg. Pesten moet opgenomen worden in het wetboek van strafrecht. Alleen zo kunnen we een einde maken aan deze misdaad. Dat bepleit Bob van der meer, psycholoog en deskundig op het gebie van pesten op school en het werk."
Einde citaat.

Tijdens de uitzending maakte psycholoog Bob van der Meer duidelijk dat het al vele jaren bekend is, ook bij de politiek, dat pesten op het werk een ernstig probleem is, waarbij jaarlijks veel slachtoffers vallen (volgens cijfers TNO jaarlijks circa 500.000 mensen waarvan circa 80.000 structureel), met in het uiterste geval zelfmoord. Tot zijn verbazing is in al de jaren dat hij zich sterk maakt om pesten op het werk aan te pakken en op te lossen, er weinig veranderd. Hij wil dat het probleem opgelost wordt, naar zijn mening is dat mogelijk door pesten op het werk op te nemen in het wetboek van strafrecht.

© Het Stop pesten op het Werk .nu team portal in opbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten