zondag 4 september 2016

Onderzoeker zoekt ervaringsdeskundigen (slachtoffers van pesten op het werk) om te interviewen voor onderzoek (periode sept - okt 2016)

Professor Premilla D'Cruz uit India die tijdelijk verbonden is aan de Universiteit van Amsterdam, is op zoek naar ervaringsdeskundigen (slachtoffers van pesten op het werk), om te interviewen voor onderzoek naar de Arbowet. De interviews zijn in het Engels, en worden gehouden in de maanden september en oktober 2016.

Professor Premilla D'Cruz heeft contact opgenomen met de initiatiefnemer van actiegroep Stop pesten op het werk.nu Gerrit Hartholt. Nadat het contact tot stand was gekomen, gaf zij aan in het kader van een onderzoek een aantal slachtoffers van pesten op het werk te willen interviewen. Zoals zojuist vermeld zal het interview in het Engels zijn.

Indien u ervaringsdeskundige (slachtoffer van pesten op het werk) en mee wilt werken aan het onderzoek van Professor Premilla D'Cruz, neem dan contact met ons op via info (at) stoppestenophetwerk.nu , deze mail wordt gelezen door de initiatiefnemer van actiegroep Stoppestenophetwerk.nu  Gerrit Hartholt.

Omdat Professor Premilla D'Cruz uit het buitenland komt (in dit geval India), hebben wij gevraagd waarom doet u als niet Nederlander dit onderzoek? Het antwoord was (zie ook de navolgende tekst) dat in het land waar zij vandaan komt, er weinig wetgeving is als het gaat om het aanpakken van pesten op het werk. Zij wil graag leren van de situatie in Nederland, om met behulp van de hier opgedane kennis in eigen land er werk van te maken. Aanvullend: er is nog een reden voor deze keuze, namenlijk het onderdeel van de Universiteit van Amsterdam dat de opdracht heeft gegeven voor dit onderzoek is internationaal georiƫnteerd (voertaal Engels). Publicatie van dit onderzoek zal dan ook in het Engels zijn.

Contact via info (at) stoppestenophetwerk.nu

=====================================================

Dr Premilla D’Cruz, Professor of Organizational Behaviour at the Indian Institute of Management Ahmedabad, is currently at the University of Amsterdam (collaborating with Dr Niels Beerepoot). She is studying the Arbowet in relation to workplace bullying. She hopes to make recommendations about a similar legal framework in India where there is no such legislation but workplace bullying is prevalent. Confidentiality is an integral part of Dr D’Cruz’s research protocol.

Premilla D'Cruz
Ahmedabad, Gujarat, IndiaOnderwijsmanagement
https://in.linkedin.com/in/premilla-d-cruz-a48ab195

=====================================================

Update 05/09/2016: navraag leerde dat eventuele reiskosten (2e klas trein of vergelijkbare kosten) gedeclareerd kunnen worden (electronisch) bij de Universiteit van Amsterdam. Hoe dat exact in zijn werk gaat is niet bij ons bekend.

Update 25/09/2016:
Diverse slachtoffers van pesten op het werk zijn op deze manier al geinterviewd door professor Premilla D'Cruz, waaronder:
- Gerrit Hartholt
https://twitter.com/GerritHartholt/status/774883078397452288
- Angelique Wittenbernds
- Paul Kemperman
- Iemand die anoniem wil blijven.

© Het Stop pesten op het Werk .nu team portal in opbouw.
Actiegroep Stoppestenophetwerk.nu geeft geen anti-pest trainingen.
Daarom doet actiegroep Stoppestenophetwerk.nu niet aan acquisite en marketing.

Stop pesten op het werk.
Stop pesten op de werkvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten